martes, 9 de junio de 2009

Frau electoral


Vilaweb:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3595390

Avui:
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/iniciativa_internacionalista_denuncia_una_possible_tupinada_en_les_eleccions_de_diumenge_62026.php

Gara:
http://www.gara.net/azkenak/06/141373/es/II-SP-pide-colaboracion-para-sacar-luz-un-pucherazo-proporciones-historicas

Comunicat de premsa d’Iniciativa Internacionalista sobre les evidències de frau a les eleccions europees


Els propers dies emetrem un nou comunicat, fent una avaluació mes detallada del procés polític – electoral que hem viscut i dels seus resultats, així com de les iniciatives que emprendrem de cara al futur. Però davant la urgència de donar resposta immediata al que sembla ja un frau en tota regla, la dimensió del qual estem avaluant, volem fer públic el següent:

1.El Ministeri de l’Interior, amb l’acompanyament polític i mediàtic dels servidors del règim monàrquic – espanyol, no satisfets amb la brutal campanya de criminalització a la qual van sotmetre la nostra candidatura durant tot el procés electoral, i davant la sospita que fins i tot després d’aquesta campanya els resultats electorals serien més que significatius, han impulsat un frau en tota regla, l’impacte de la qual estem investigant. És per això que demanem la col•laboració de totes les persones que, siguin simpatitzants o no d’II-SP, consideren que cal respectar les normes democràtiques bàsiques.

2.Ja tenim moltes dades concretes que confirmen aquest frau. A més de les irregularitats detectades el mateix dia de la votació, algunes ja denunciades davant la Junta Electoral Central, han aparegut qüestions absolutament escandaloses com les atribucions de vots d’II-SP en 24 localitats d’Euskal Herria a altres llistes, especialment de l’extrema dreta espanyola. Irregularitats semblants s’estan detectant als Països Catalans, a Andalusia o a Castella. Tampoc sembla que hagi explicació lògica alguna per a l’augment espectacular de vots en blanc i nuls pel que fa a les eleccions europees de 2004, exactament 57.000 vots nuls i 125.000 vots en blanc. Això és especialment sospitós quan el percentatge de participació va ser similar i cap organització política amb incidència significativa va demanar el vot en blanc o el vot nul.

3.Fem una crida perquè demà dimecres (en algunes juntes electorals serà a les vuit del matí) els representants provincials de la candidatura d’II-SP, acompanyats d’apoderats, acudeixin als recomptes provincials i en s’investigui especialment les següents qüestions:
-Que el número de vots obtinguts coincideixi amb el numero de vots atribuïts a les actes electorals.
-Que el número de vots en blanc (que la llei permet que siguin destruïts a cada taula) que consten a les actes coincideixin amb els que apareixen en el recompte provincial.
-Pel que fa als vots nuls, hem de revisar-los d’un en un a tots els llocs que sigui possible, quantificar els que corresponen a II-SP i sol•licitar que es comptin com a vots vàlids per la nostra candidatura. Si això no s’aconsegueix cal impugnar el resultat perquè vagi a la Junta Electoral Central i impedir per aquesta via que aquests vots siguin destruïts (aquesta és, òbviament, la seva intenció.

4.Quan tinguem tota la informació estarem en condicions de valorar la possibilitat, que a hores d’ara no descartem, d’impugnar les eleccions europees en el conjunt de l’Estat Espanyol. En qualsevol cas tenim ja elements més que suficients per denunciar-les políticament.

5.Reiterem la petició que ens envieu informació al nostre correu (eleccioneseuropa2009@gmail.com) de totes aquelles irregularitats que hàgiu pogut detectar, incloent les que us semblin de menor importància. Cal que detalleu lloc, col•legi, taula electoral i hora dels fets, així com si ja s’ha posat algun tipus de denúncia o no (si ho heu fet, envieu-nos també còpia de la denúncia).

No hay comentarios: